lauantai 26. toukokuuta 2018

Rintamamiestalon suunnittelua


Olen piirtänyt floorplanner ohjelmalla haaveilemani rintamamiesnukketalon pohjapiirustusta. Talon pohjaratkaisu pohjautuu mummolan taloon. Yläkerrassa päänvaivaa ja muistivaikeuksia aiheutti vessan paikka, joka aina on rintamamiestaloissa hormin vieressä. Vessaksi tarkoitettu tila ja komero purettiin aikoinaan pois, koska haluttiin toisellekin makuuhuoneelle oma sisäänkäynti. Paloturvallisuudella oli varmasti asian kanssa jotain tekemistä, mutta myös sillä, että toinen sisävessa koettiin turhana. Itse toivon sitä nukketalooni, koska aikoinaan ukki niin haaveili. Sitä en tiedä, kuinka todenperäisiä haaveilut olivat, koska järvenjättömaalle rakennettuun taloon noin kattavan viemäröinnin kunnollinen rakentaminen olisi voinut olla hankalaa? Myöhemmin 80-luvun lopulla taloon rakennettiin saunasiipi ja sen viemäröinti olikin jo sitten toinen juttu.

Mietin tuota kuistia vielä, että millainenkohan katto siihen tulee, jos sisäänkäynti on sivussa? Tämä on ainut kohta, joka ei pohjaudu todellisuudelle, vaan minusta tuollainen kuisti olisi vain niin hauska.
Mietin myös minkä väriset olivat mummolan ikkunalaudat. Ehkä ne olivat okran väriset, kermanvaalea talo ja okran väriset ikkunalaudat. Myöhemmin tultaessa 90-luvulle, ne maalattiin beigeksi. 

Saa nähdä missä aikataulussa talo valmistuu ja millainen siitä loppujen lopuksi tulee. Talon suunnittelu on herättänyt paljon muistoja ja nytkin huomasin yhden asian, kun katsoin tuota kuvaa mummolasta, siitähän on siirretty palotikkaat jonnekin muualle, kuin yläkerran ikkunan alle...ehkä ne ovat toisella puolen, kun yläkerran peräkamariin on nyt oma sisäänkäynti...
2 kommenttia:

  1. Nyt ei näy nuo kaksi ensimmäistä kuvaa eli pohjapiirrokset.

    VastaaPoista
  2. Juu ei näkynyt, lisäsin kuvat uudelleen ja varmuuskopioin koko jutun. Toivottavasti alkavat pysyä...

    VastaaPoista