sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Klaudian koti

Ensimmäinen nukkisprojektini sitten lapsuuden, jolloin minulla oli perus Lundby. Sittemmin Lundbyn kohtalo oli kurja, kun ymmärtämättömät lapset kohtelivat sitä kaltoin. Perin nykyisen nukkekodin tyttäreltäni, joka on "olevinaan" kasvanut siitä ohi. Voi olla, että se kiinnostaa häntä jonakin päivänä taas uudelleen ja minun on siitä sitten hänen riemukseen luovuttava. Sen verran kivaa nukkistelu on kuitenkin ollut, että en aio ihan vähällä luovuttaa ja haaveissa onkin pikkuisen isompi talo, ehkä jopa tämän vuoden syksyllä.

Puisissa nukketaloissa minua viehättää tunnelma, lämpö ja se, että ne on tehty aitona käsityönä. Tämän talon ovat tehneet vanhempani lapsenlapselleen. Itse aion kunnioittaa itsetekemistä jatkamalla väkertämisen perinnettä ja säilyttämällä asioita, joita vanhempani ovat taloon tehneet tai hankkineet. Talossa asuu Klaudia Räme, puutarhuri ja kirjailija, jolla on kaksi kissaa sekä pieni koira. Hän on ehta karjalaisneiti, jolle karjalaiset ja ortodoksiset perinteet ovat tärkeitä. Klaudia nukkena on tavallinen pieni muovinen nukke, jolle päätin tarjota kodin. Nukke maksoi 20 senttiä kirpputorilla ja ehkä hän ei ole aivan sitä mitä nukkisharrastaja nukelta toivoo: jalat eivät taivu polvista ja istuminen on siksi mahdotonta. Kasvot ovat lapsekkaat, mutta kiltit ja haluan vaalia talon tunnelmaa nukkekotina, jolla joku on joskus leikkinyt.

Olen jo tapetoinut huoneita, osan menestyksekkäästi, osasta tulee pinkopahvitunnelma mieleen. Muutamia huonekalujakin olen saanut aikaiseksi ja opettelen koko ajan lisää. Kylpyhuonekaluston ostin valmiina, sillä se oli niin söpö. Teen aika paljon kierrätysmateriaalista ja kun siirryn seuraavaan nukkisprojektiin haluan sen seuraavan mukanani. Todennäköisesti seuraavaan taloon haluan enempi aitoutta ja pienoismallimaisuutta. Nyt päästän Klaudian esittelemään kotiaan:

Klaudian kamari on romanttinen ja sitä hallitsee jo muhkea vuode. Huoneesta puuttuvat vielä pieni lipasto ja vaatekaappi. Kissat Appelsiini ja Herttua asuvat yläkerrassa. Kallisarvoinen ikoni on tuotu remontilta turvaan. Makuuhuoneessa ei ole vielä lattiapäällystystä ja listatkin puuttuvat. Klaudian kannattaisi laittaa tossut jalkaan.

Klaudia kertoo seuraavaksi työhuoneestaan. Talon yläkerran ikkunat ovat pienet ja tässä huoneessa ei ole vielä edes verhoja. Työpöytä odottaa jyhkeänä parikseen hyvää työtuolia. Klaudia näyttää kuinka vaarallinen portaikon suu on, siihen täytyy saada kaide. Tähän huoneeseen tulee kirjahylly ja lukunurkka.

Keittiössä pärjää juuri ja juuri remontin ajan. Hellalla on jo teevedet keitetty. Pöytä tarvitsee tuolit seurakseen.

Tässä näet Klaudian pienen ystävän Tessun. Se on valloittanut alakerran, koska portaat ovat aika jyrkät koirille. Tila jakautuu eteiseen, jossa seinillä on mehevä väri ja olohuoneeseen, jonka nurkkaan tulee aito ikoninurkkaus. Olis timpurille töitä...

Kylpyhuoneessa odottaa lattialaatojen saumaus, seinien kaakelointi ja monta pientä asiaa, jotka tekevät kylpyhetkistä miellyttäviä. Kylpyhuoneen kalusteet ostin valmiina, koska ne olivat nii ihanat.

Kyllä se on nyt lähdettävä nukkumaan, että jaksaa aamulla palata remontin ääreen.

Tässä vielä koko talo....

2 kommenttia:

  1. Hyvä pohja lähteä sisustamaan ja kivasti oletkin jo aloittanut.

    VastaaPoista
  2. Juu, tänään yritän kaakeloida kylpyhuoneen seiniä.

    VastaaPoista