tiistai 19. kesäkuuta 2018

Keittiössä ja muualla talossa

Klaudian kotiin on saatu uusia huonekaluja ja tekstiilejä (kiitos Päivi tilkuista, niille on ollut käyttöä). Paljon puuttuu vielä, mutta eihän nukketalot ole koskaan aivan valmiita. Olen saanut tehtyä uusia huonekaluja, astioita ja kirjoja. Keittiö ja makuuhuone ovat edellisten tarkastelujen jälkeen menneet uusiksi.

Keittiöön on saatu talon henkeen sopiva kiinteä kalustus tiskauspisteineen ja säilytyskalusteineen. Pöytä syntyi pienestä levynpalasesta ja pyöreistä askartelutikuista. Tuolit Nukkekoti-lehdestä löytyneen ohjeen mukaan, hieman mukaellen selkänojaa...Kakun tein Päivin kanssa erään kerran. Nyt sitä kuolaa pari tyyppiä.

Kirjasto/työhuone ilman kirjahyllyä, pari koirakirjaa valmiina, Päivin kanssa tehtyjä. Kiikun ohje löytyi Nukkekoti-lehdestä. Matto mielessä, jalkavalaisin, käsityövakka penkille, työpöydälle kirjoitusalustaa ja tarvikkeita, mahdollisesti kirjoituskone. Tauluja. Tuo Nukkumatti tehtiin Päivin luona askarrellessa, pylväsjalkana siinä on lankarulla.

Kirjat vielä työpöydällä

Yläkertaan syntyi tukeva kaide, karjalaiseen rehevään tyyliin käytetty kirkkaita värejä.

Makuuhuone meni uusiksi, parivuoteen tilalla sinkkusänky ja ihanat tekstiilit (Päiviltä osa). Kesäisessä karamellikammarissa saa hyvä unet. Makuuhuoneesta puuttuu vaikka mitä: valmisteilla roteva vaatekaappi, jossa sisällä pukeutumispöytä naisellisine hilpetööreineen. Lamppuja ja muuta rekvisiittaa tarvitaan myös.

Jumalanäidin ikonin alla sopiva kulmahylly, siellä vanhaa kirjallisuutta -jopa henkevää. Lampukka työnalla, samoin listat.

Salin kalusteet ja teepöytä

Kokonaisuudessaan, vasemmalle jää eteinen -joka vaiheessa. Sohva on itsekehittelemä parista tulitikkuaskista ja puupahvista, tuolin ohje oli Nukkekoti-lehdessä. Matto Päivin tilkkuvarastosta, kiitos vain.

Kylppäri on kehittynyt, mutta "kaakeli" kupruilee. Mietin, liimaanko paperin ensin kartongille ja vältän moisen. Verhot, pyyhkeet ja peseytymistarvikkeet puuttuvat vielä...


Parasta nukkisaskartelussa on innovointi ja yhdessä tekeminen, ja taas uudelleen asioiden pyörittely ja oppiminen. Vaikka oppimisensakin voi unohtaa ja sitten taas uudelleen hokasta.

1 kommentti:

  1. Näyttää todella hyvältä. Suorastaan erinomaista on, että olet löytänyt noin monta käyttökohdetta kankaanpalasille, joita todellakin on omiin tarpeisiini ihan turhan paljon. Olen todella tyytyväinen, että niille on oikeaa käyttöä. Yhdessä askarteleminen on kivaa.

    VastaaPoista